Hur får jag jobb inom trappstädning i Stockholm?

Om man vill arbeta med trappstädning så finns det goda chanser att få jobb – detta speciellt i större städer som exempelvis Stockholm där det finns fler hus som behöver städas. Dock ska man då även veta att det också finns fler företag i Stockholm som sysslar med trappstädning och att konkurrensen därmed också är högre – detta har särskilt märkts efter det att rut-bidraget infördes. I och med detta så fick nämligen många människor upp ögonen för just trappstädning och detta är inte enbart positivt då dessa personer startade företag som bara är ute efter att tjäna snabba pengar.

Man anställer då yngre personer och betalar dåliga löner för den trappstädning som personen utfört – allt medan man själva tjänar stora och enkla pengar. Detta är dock ingenting som är unikt för just trappstädning i Stockholm utan tyvärr något som syns över hela Sverige. Här har dock regeringen börjat agera och vi får hoppas att dessa företag inom trappstädning snart tvingas slå igen sin verksamhet. Men, om man nu vill jobba med trappstädning i Stockholm eller någon annanstans i Sverige så kan man dock se framemot ett yrke med väldigt fria tider där du ibland själv kan lägga upp hur din dag ska se ut. Naturligtvis måste du sköta din trappstädning – men ofta kan du göra denna under mornarna och ha resten av dagen ledig.

Till yrkets sämre delar hör att det är ganska ensamt samt att det även är ganska tungt. Trappstädning innebär ju att du faktiskt städar trapphus och speciellt i Stockholm där det finns en massa höga hus så innebär detta mycket gående upp och ner. Detta sliter naturligtvis men om man ser det som bra träning så är ju det ännu en positiv aspekt av yrket.

Finns det många företag för trappstädning i Stockholm?

Det finns, som sagt, numera väldigt många aktörer som sysslar med trappstädning och detta inte bara i Stockholm utan över hela landet. Vill man arbeta med trappstädning så bör man alltså välja med viss omsorg och gärna kolla innan med fackförbund om hur mycket pengar man är berättigad till samt hur arbetstiderna bör se ut.

Tyvärr är detta som man generellt är för dålig på och detta gäller inte bara trappstädning i Stockholm utan i de flesta yrken över hela Sverige – man har på grund av den höga arbetslösheten helt enkelt inte råd att inte jobba utan tar första bästa anbud man får. Det här utnyttjas tyvärr också av en del arbetsgivare som kanske kan erbjuda halva lönen mot vad du egentligen är berättigad till för den trappstädning du genomfört i Stockholm – något som naturligtvis är både sorgligt och girigt. Dock ska man veta att de allra flesta företag faktiskt är schyssta och erbjuder bra villkor för det jobb man gjort och detta gäller inte bara trappstädning utan alla yrken och oavsett om det handlar om Stockholm eller i någon annan del av landet. Detta är viktigt att komma ihåg.

Publicerat den
Kategoriserat som Städ